Ready for japan

Saturday, April 23, 2011

京都のらーめん Ra-men in kyoto

醤油味のラーメンが好きです。
ひどくこってりしすぎず、あっさりしすぎないのが。

そばスタイルのラーメンはどうですか?
高倉通りと二条通りのぶつかるところに
ひっそりとたたずんでいる・・”高倉二条”。
濃厚な魚介ベースのスープと
そばスタイルのあっさり麺とのバランスが
こってりが苦手な私にも
スープを全部飲ませてしまいました。
口に染みわたる、かつおの出汁と魚の味、、といっても全く臭みも癖もありません。
とろりと濃厚。
とろりと言えば味付きたまごも最高。
ここよりおいしい味付きたまごは食べたことがありません。
醤油あじがしみて、黄身も白身もやわらかくて。

このあたりはおいしいご飯やさんや小さなカフェも潜んでいるんので
探索してみてください。







I know you must be crazy about Ra-men after came to japan.
So, what kind of soup do you like? thick soup? light soup?
I prefer not too much thick and not too much light. 

Have you eaten a Ra-men with soba style noodle?
"Takakura Nijyo" has it and you should try.
Actually the soup is a bit thick and seafood as a base.
However the balance with the noodle is wonderful. 
I drunk all soup though usually don't drink. 
And their "Ajitsuke tamago(tasty boiled egg with soy sauce taste) is incredible. 

The restaurant at a crossing Nijyo street and Takakura street. 


kyoto hostel

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